Ocena finansowa restrukturyzacji przedmiotowej przedsiębiorstw - Słoński, Tomasz (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2001)
W pracy został zaprezentowany sposób sporządzania planu restrukturyzacyjnego przedsiębiorstwa. Plan restrukturyzacyjny jest oceniany przy wykorzystaniu koncepcji zarządzania wartością firmy. Plan restrukturyzacji będący realizcją planu strategicznego jest wyceniany pod kątem jego wpływu na podstawowe parametry finansowe tzw. nośniki wartości. W pracy został przedstawiony przykład empiryczny, w którym zastosowano omówione powyżej koncepcje.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2001, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: wycena przedsiębiorstwa; restrukturyzacja przedsiębiorstwa; wartość przedsiębiorstwa; analiza finansowa