Ocena ryzyka i niepewności w inwestycjach rzeczowych - Kędzia, Wojciech (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2001)
Praca poświęcona jest zagadnieniom podejmowania decyzji inwestycyjnej w warunkach ryzyka i niepewności. Celem pracy było: przedstawienie wewnętrznie spójnej i poprawnej metody ułatwiającej podejmowanie optymalnych decyzji inwestycyjnych oraz pokazanie wpływu zmian w otoczeniu na rodzaj, różnorodność i formę wyborów strategicznych a także konieczność uwzględnienia ryzyka i niepewności w ocenie przedsięwzięć inwestycyjnych.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2001, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: inwestycja kapitałowa; ryzyko inwestycyjne