Zastosowanie preparatu enzymatycznego LecitaseTM Ultra do otrzymywania optycznie czynnych alkoholi z układem 4-arylobut-3-en-2-olu - Leśniarek Aleksandra (The use of the LecitaseTM Ultra for the preparation of optically active alcohols with the 4-arylbut-3-en-2-ol system, 2021)
Badania dotyczyły zastosowania komercyjnej formy enzymu w postaci wyciągu wodnego w reakcjach hydrolizy racemicznych estrów (E)-4-fenylobut-3-en-2-olu.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: LecitaseTM Ultra; kinetyczny rozdział; mieszaniny racemiczne; immobilizacja; agaroza aktywowana bromycjanem