Arbitraż w teorii i praktyce rynków finansowych - Kuziak, Katarzyna (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2000)
Praca poświęcona jest funkcjonowaniu arbitrażu na rynku finansowym. Celem pracy jest wskazanie sytuacji, w których arbitraż jest możliwy oraz weryfikacja niektórych z nich, pokazanie modeli rynków, na których nie ma możliwości arbitrażu, uporządkowanie terminologii związanej z arbitrażem, propozycja klasyfikacji arbitrażu, przedstawienie niektórych modeli wyceny instrumentów finansowych, gdzie zakłada się brak arbitrażu.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2000, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: rynek finansowy; arbitraż (prawo)