Zarządzanie kosztami działalności telewizyjnej - Kotapski, Roman (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2000)
Istota działalności na rynku telewizyjnym. Istota, rodzaje i regulacje prawne produktu telewizyjnego. Koszty przedsiębiorstwa telewizyjnego. Rachunkowość w systemie zarządzania przedsiębiorstwem. Koszty programu telewizyjnego i audycji telewizyjnej. Organizacja produkcji audycji telewizyjnej. Kosztorys audycji telewizyjnej. Koszty potencjału produkcyjnego (studio tv, zestawy montażowe). Koszty emisji programu telewizyjnego. Procedury zarządzania kosztami przedsiębiorstwa telewizyjnego. Wybrane aspekty zarządzania kosztami.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2000, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: zarządzanie kosztami; koszty; telewizja