Pomoc społeczna wobec problemu ubóstwa lat dziewięćdziesiątych - Niewiadomska, Anna (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2000)
Rozprawa dotyczy z jednej strony kwestii ubóstwa w Polsce lat dziewięćdziesiątych, z drugiej natomiast zagadnienia funkcjonowania pomocy społecznej stanowiącej jeden z głównych instrumentów polityki społecznej w walce z ubóstwem. Zamierzeniem przeprowadzonych prac badawczych i jednocześnie ich celem było uzyskanie odpowiedzi na pytanie, jakie zmiany należałoby wprowadzić w polskim systemie pomocy społecznej, aby poprawić jego skuteczność działania.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2000, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: pomoc społeczna; ubóstwo