Metodyka konstruowania zintegrowanego systemu zarządzania płynnością finansową w przedsiębiorstwie - Ambrozowicz, Piotr (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999)
Praca obejmuje zbiór zasad budowy zintegrowanego systemu zarządzania płynnością finansową w przedsiębiorstwie wielooddziałowym działającym w warunkach polskich oraz ukazuje możliwe rozwiązania mogące się pojawić w tym zakresie w związku z rozwojem rynku finansowego w Polsce. Powyższy system obejmuje sześć podsystemów: budżetowanie gotówki, transfer gotówki, zarządzanie gotówką, inwestycje krótkoterminowe, finansowanie krótkoterminowe i kontrola.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: finanse przedsiębiorstwa; zarządzanie finansami przedsiębiorstwa