Kształtowanie strategii kontraktu z wykorzystaniem analizy ryzyka inwestycyjnego w budownictwie - Adrjan, Jacek (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999)
W pracy przedstawiono główne problemy towarzyszące przygotowaniu i realizacji inwestycji, scharakteryzowano proces zarządzania ryzykiem, oraz określono zasady pozwalające na wykorzystanie sformalizowanych technik decyzyjnych w kształtowaniu strategii kontraktów budowlanych w warunkach ryzyka.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: budownictwo; inwestycja budowlana; ryzyko inwestycyjne