Rozwój lokalny w Polsce (studium przypadku) - Łuczyszyn, Andrzej (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1998)
Podstawowym celem jest ukazanie czynników sprzyjających i niesprzyjających rozwojowi mikroregionu milickiego w okresie przeobrażeń społeczno-gospodarczych, możliwości adaptacji tego układu lokalnego do otoczenia i zarysowanie przyszłościowej koncepcji rozwoju badanego obszaru.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1998, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: gospodarka lokalna; gospodarka rynkowa; mikroregion