Wzory kierowania w organizacjach gospodarczych w Polsce - Sułkowski, Łukasz (1999)
Praca doktorska zawiera odniesienie do teorii procesów kierowania w organizacjach gospodarczych. Analizę porównawczą wzorów kierowania w Polsce, Stanach Zjednoczonych i Japonii. Definicję, opis i klasyfikację wzorów kierowania w polsce zbudowaną na podstawie stidiów przypadków przedsiębiorstw oraz badań ankietowych pracowników. Wyciagniete zostały również wnioski na temat rozwoju, znaczenia praktycznego wzorów kierowania w organizacjach gospodarczych w Polsce.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: styl kierowania; styl przywództwa; wzory kierowania