Strategia marketingowa instytucji ubezpieczeniowej : (na przykładzie PZU SA) - Fulneczek, Roman (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1998)
Część pracy poświęcona jest rozważaniom ogólnym, dotyczącym orientacji marketingowej na rynku usług ubezpieczeniowych. Przeprowadzono analizę uwarunkowań prowadzenia działalności ubezpieczeniowej w Polsce w okresie transformacji ustrojowej i gospodarczej. Przedstawiono genezę uczestników oraz zachodzące pomiędzy nimi relacje. Omówiono podstawowe zagadnienia strategii marketingowej, a więc idea, algorytm. Scharakteryzowane zostało PZU SA usytuowane w otoczeniu.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1998, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: instrumenty marketingowe; instytucja ubezpieczeniowa; marketing; rynek finansowy; strategia marketingowa; ubezpieczenia; usługi ubezpieczeniowe