Boiling of water at low pressure: the role of subcooling and thermophysical properties on the bubble dynamics and heat transfer - Wojtasik, Karolina (Politechnika Wrocławska, 2021)
Praca skupia się na procesie wrzenia i parowania w warunkach subatmosferycznych. Składa się z części eksperymentalnej z wykorzystaniem sensora gęstości strumienia ciepła oraz z części analitycznej, opisującej zachodzące zjawiska
Keywords: wrzenie w objętości; niskie ciśnienie; dynamika pęcherzy gazowych; eksperyment; analiza obrazów