Redukcja ilości zanieczyszczeń pochodzących z konwersji energetycznej odpadów rolniczych - Gaze Błażej (Reduction of pollution resulting from the energy conversion of agricultural waste, 2021)
Celem pracy było okreśenie realnego wpływu stosowania katalizatorów na aspekt sprawności instalacji kotłowej, gdzie odnotowano średni jej wzrost w przedziale 0,88-4,38% w zależności od koncentracji katalizatora oraz rodzaju stosowanego paliwa.
Keywords: niska emisja; odpady rolnicze; biomasa; kotły małej mocy; spalanie