Enzymatyczne metody otrzymywania fosfolipidów zawierających biologicznie aktywne kwasy fenylopropenowe - Rychlicka Magdalena (Enzymatic methods of obtaining phospholipids containing biologically active phenylpropenoic acids, 2021)
Przedmiotem pracy doktorskiej było opracowanie biotechnologicznych metod otrzymywania modyfikowanych fosfolipidów zawierających w swojej strukturze wybrane metoksylowe pochodne kwasu cynamonowego.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: fosfatydylocholina; kwasy fenylopropenowe; koniugaty fosfolipidowe; lipazy; modyfikacje enzymatyczne