Borecka Paulina / Ekspresja podoplaniny oraz periostiny w rakach oraz oraz gruczolakach listwy mlecznej u suk, 2021 - Borecka Paulina (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2021)
W pracy przeprowadzono badania na guzach gruczołu mlekowego pobranych podczas zabiegu mastektomii od suk w różnym wieku i różnej rasy, a następnie przekazano do Zakładu Patomorfologii i Weterynarii Sądowej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Materiał do badań podzielono na dwie grupy, pierwszą stanowiły nowotwory złośliwe (raki), a drugą nowotwory łagodne (gruczolaki).
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: podoplanina; periostina; cafs; raki; gruczolaki