Partnerstwa terytorialne na obszarach wiejskich w Polsce : współzarządzanie czy ukryta dominacja sektora publicznego? - Furmankiewicz, Marek (Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2018)
Przedmiotem analiz monografii są wybrane struktury i relacje społeczne w partnerstwach terytorialnych (a dokładniej w lokalnych grupach działania LEADER) działających na obszarach wiejskich w Polsce i wspieranych finansowo w ramach funduszy Unii Europejskiej dostępnych w okresie programowania 2007–2013.
Monografie CCIX
Keywords: partnerstwa terytorialne; współpraca międzysektorowa; współzarządzanie; podejście racjonalnego wyboru; Polska