Regulacja metabolizmu erytrytolu w drożdżach Yarrowia lipolytica - Rzechonek Dorota (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2020)
Badania poświęcone zostały regulacji metabolizmu erytrytolu w drożdżach Yarrowia lipolytica, który okazał się ściśle powiązany z odpowiedzią na stres hiperosmotyczny.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: Yarrowia lipolytica; erytrytol; stres osmotyczny; czynnik transkrypcyjny