Podatek dochodowy w wycenie nieruchomości – wybrane aspekty - Hajduga, Piotr; Lubas, Paweł (Income tax in the real estate valuation – chosen aspects, 2020)
Artykuł ma na celu zasygnalizowanie wpływu podatku dochodowego na rentowność inwestycji w lokal mieszkalny przeznaczony na dzierżawę pod działalność wynajmu krótkoterminowego – bardzo popularnej formy zakwaterowania w Polsce i na świecie. Przykładowych obliczeń dokonano na podstawie lokalu mieszkalnego położonego w centrum Krakowa
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2020; vol. 64, nr 11, s. 17-28