@misc{Maurizio_Adam_(1862-1941)_Nahrungsmittel_1926, author={Maurizio, Adam (1862-1941)}, year={1926}, rights={Domena publiczna (Public domain)}, publisher={Paul Parey}, description={W książce omówiono właściwości botaniczne, chemiczne i fizyczne oraz normy jakościowe i higieniczne zbóż wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Podręcznik dla studentów, rolników i pracowników przemysłu zbożowego.Tom 2 zawiera szczegółowy opis pieczywa chlebowego, rodzajów chleba, dodatków do chleba oraz opis kasz, makaronów, produktów kukurydzianych i ryżowych.}, language={ger}, title={Nahrungsmittel aus Getreide : ihre botanischen, chemischen und physikalischen Eigenschaften, hygienisches Verhalten, Prüfen und Beurteilen. Bd. 2, Brotnahrung, Brotarten, Volks- und Soldatenbrot, Zwieback, Brotersatz und Zusätze, Graupen und Griesse, Teigwaren, Breipflanzen, Aufguss und Suppen, Mais und Maiskost, Reis und Reiskost und ihre Gefahren. - 2., neubearb. Aufl.}, type={książka}, keywords={produkty zbożowe, przemysł zbożowo-młynarski, surowce roślinne, towaroznawstwo}, }