@misc{Tumanowicz_Soraja_Joanna_Zmiany_2020, author={Tumanowicz Soraja Joanna}, contributor={Zachwieja, Andrzej. Promotor and Miśta, Dorota. Promotor pomocniczy}, year={2020}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu}, description={W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej}, language={pol}, abstract={Doświadczenie miało na celu określenie wpływu substytucji części składników paszy treściwej lub objętościowej, w dawce pokarmowej dla krów mlecznych w okresie okołoporodowym, suszonym wywarem z kukurydzy (DDGS) na fermentację żwaczową w warunkach in vivo oraz in vitro.}, title={Zmiany profilu fermentacji żwaczowej w zależności od udziału suszonego wywaru kukurydzy w dawce pokarmowej krów w okresie okołoporodowym}, type={rozprawa doktorska}, keywords={suszony wywar z kukurydzy (DGGS), krowy mleczne, okres przejściowy, fermentacja żwaczowa, LKT, długołańcuchowe KT}, }