@misc{Gertchen_Mateusz_Wpływ_2019, author={Gertchen, Mateusz}, contributor={Tajner-Czopek, Agnieszka. Promotor}, year={2019}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu}, description={W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej}, language={pol}, abstract={Celem pracy było określenie wpływu dodatku wybranych ekstraktów z ziół i roślin przyprawowych w procesie produkcji frytek otrzymanych z ziemniaków odmian o jasnokremowym (tradycyjnym), fioletowym i czerwonym miąższu na zawartość wybranych związków biologicznie aktywnych, aktywność przeciwutleniającą w surowcu, półprodukcie i produkcie gotowym oraz na jakość organoleptyczną frytek.}, title={Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na zawartość związków biologicznie aktywnych i właściwości frytek}, type={rozprawa doktorska}, keywords={frytki, ekstrakty roślinne, kolorowe ziemniaki, związki biologicznie aktywne, aktywność przeciwutleniająca}, }