@misc{Oziembłowski_Maciej_Wpływ_2019, author={Oziembłowski, Maciej}, identifier={DOI: 10.30825/1.8.2019}, year={2019}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu}, description={Monografie CCXIX}, language={pol}, abstract={Celem pracy było określenie wpływu pulsacyjnych pól elektrycznych oraz skoncentrowanego pola mikrofalowego na wybrane cechy płynnych produktów jajczarskich w warunkach modelowych. Założono, że układ badań oraz wyniki pracy mogą mieć późniejsze zastosowanie w przemyśle rolno-spożywczym nie tylko w odniesieniu do surowca jajczarskiego, ale również w przypadku innych płynnych produktów, takich jak soki czy mleko. W pracy przedstawiono układ doświadczenia i wyniki badań wstępnych zmierzających do wyboru optymalnych zakresów parametrów technologii PEF i CMF, co może być pomocne przy podobnych badaniach ukierunkowanych na różne płynne surowce i inne warunki procesu.}, title={Wpływ pulsacyjnych pól elektrycznych (PEF) oraz skoncentrowanego pola mikrofalowego (CMF) na wybrane cechy płynnych produktów jajczarskich}, type={książka}, keywords={pulsacyjne pola elektryczne, skoncentrowane pole mikrofalowe, masa jajowa, białko jaja kurzego}, }