@misc{Sobolewska_Sylwia_Antyoksydanty,_2018, author={Sobolewska Sylwia}, contributor={Orda, Janusz. Promotor}, year={2018}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu}, description={W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej}, language={pol}, abstract={Celem, przeprowadzonych na przepiórkach japońskich (Coturnix coturnix japonica), badań było uzyskanie jaj wzbogaconych w NNKT co-3 oraz zbadanie wpływu dodatku wytłoków z winogron, będących naturalnymi antyoksydantami, do paszy na profil kwasów tłuszczowych, cechy organoleptyczne i jakość jaj świeżych oraz po przechowywaniu przez 28 dni.}, title={Antyoksydanty, nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 i ich wpływ na profil kwasów tłuszczowych oraz jakość jaj przepiórczych}, type={rozprawa doktorska}, keywords={wzbogacanie w kwasy omega-3, jaja przepiórcze, mieszanki paszowe, utlenianie kwasów tłuszczowych, antyoksydanty polifenolowe}, }