@misc{Drewiaka_Dorota_Ocena_2016, author={Drewiaka, Dorota and Sobieraj, Emilia and Drużyńska, Beata and Kowalska, Jolanta and Wołosiak, Rafał and Ciecierska, Marta and Majewska, Ewa}, identifier={DOI: 10.15611/nit.2016.1.02}, year={2016}, rights={Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy}, description={Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2016, Nr 1 (20), s. 20-31}, publisher={Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu}, language={pol}, abstract={Alergeny występujące w produktach spożywczych są jednym z zagrożeń, naktóre producent żywności musi zwrócić szczególną uwagę. Celem badania była analiza informacji przekazywanych konsumentom na temat występowania alergenów w wybranych produktach spożywczych, zarówno w przypadku żywności opakowanej i nieopakowanej dostępnej w lokalach gastronomicznych głównie na terenie Grójca i okolic}, title={Ocena informacji przekazywanych konsumentom na temat obecności alergenów}, type={artykuł}, keywords={alergeny żywności, znakowanie żywności, rozporządzenie 1169/2011, food allergens, food labelling, Regulation no. 1169/2011}, }