@misc{Wróblewska_Patrycja_Laktofermentowane_2023, author={Wróblewska Patrycja}, contributor={Wiliczkiewicz, Andrzej. Promotor}, year={2023}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu}, description={W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej}, language={pol}, abstract={Celem przeprowadzonych badań było w pierwszym etapie określenie wpływu fermentacji wysłodków buraczanych bez dodatku mikroorganizmów probiotycznych oraz z udziałem heterogenicznych szczepów bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus lub Pediococcus acidilactici na skład chemiczny, wartość pH, a także całkowitą zawartość polifenoli wraz z określeniem aktywności antyoksydacyjną metodą DPPH, FRAP i ABTS.}, title={Laktofermentowane wysłodki buraczane jako czynnik uwrażliwiający na insulinę konie z syndromem metabolicznym ems}, type={rozprawa doktorska}, keywords={syndrom metaboliczny koni, wysłodki buraczane, laktofermentacja, mezenchymalne komórki macierzyste}, }