@misc{Niewelt_Alina_Wpływ_2011, author={Niewelt, Alina and Lesiów, Tomasz}, year={2011}, rights={Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy}, publisher={Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu}, description={Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 204, s. 131-151}, language={pol}, abstract={W pracy przedstawiono procedurę, efekty oraz trudności związane z przeprowadzaniem audytu dostawców oraz ich wpływu na jakość końcową mieszanki piekarniczo- -cukierniczej. Audyty dostawców surowców i materiałów przeprowadzono w oparciu o kwestionariusz audytu, a skuteczność działań poaudytowych oceniono w oparciu o materiały uzyskane od dostawców i wywiady osób odpowiedzialnych za przeprowadzenie prac poaudytowych. Na podstawie przeprowadzonych audytów dostawców zapoznano się z warunkami produkcji i magazynowania surowca, przedstawiono wymagania odbiorcy zawarte w ramach spostrzeżeń, obserwacji i rekomendacji, a przede wszystkim podjęto decyzję dotyczącą dalszej współpracy. Analiza informacji pochodzących z audytów przyczyniła się do powstania określonych schematów działania oraz wypracowania dobrych relacji z dostawcami.}, title={Wpływ audytu dostawców na zapewnienie jakości i bezpieczeństwa żywnościowego produktów na przykładzie produkcji mieszanek piekarniczo-cukierniczych}, type={artykuł}, keywords={jakość, standard BRC, audyt dostawcy, produkcja mieszanek piekarniczo-cukierniczych, relacje z dostawcami, quality, BRC, audit supplier, the production of bakery and confectionery mixes, relationships with suppliers}, }