@misc{Szemiel_Magdalena_Przekąski_2020, author={Szemiel, Magdalena and Lesiów, Tomasz}, identifier={DOI: 10.15611/nit.2020.36.11}, year={2020}, rights={Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy}, publisher={Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu}, description={Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2020, Nr 36, s. 171-184}, language={pol}, abstract={Celem pracy było przedstawienie rynku przekąsek mięsnych w Polsce na przykładzie jednego z głównych producentów wyrobów mięsnych. Zainteresowanie przekąskami mięsnymi, jako zdrową alternatywą dla przekąsek standardowych, wzrasta, ale segment ten nie jest jeszcze konsumentom dobrze znany. Oferta mięsnych produktów przekąskowych stale rozszerza się o nowe propozycje, będąc odpowiedzią na upodobania i potrzeby konsumenckie. W artykule przedstawiono zalety przekąsek mięsnych pod względem wartości odżywczych i zdrowotnych w porównaniu z przekąskami spożywanymi przez konsumentów najczęściej.}, title={Przekąski mięsne – alternatywa dla przekąsek standardowych}, type={artykuł}, keywords={przekąski mięsne, wartość odżywcza, chipsy mięsne, beef jerky, paluszki drobiowe, meat snacks, nutrition value, meat chips, poultry sticks}, }