@misc{Masztalerz_Klaudia_Wpływ_2021, author={Masztalerz Klaudia}, contributor={Lech, Krzysztof. Promotor}, year={2021}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu}, description={W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej}, language={pol}, abstract={Celem pracy, powstałej na podstawie cyklu czterech oryginalnych publikacji naukowych, było określenie wpływu właściwości fizykochemicznych roztworu osmotycznego uzyskanego na bazie zagęszczonych soków owocowych wzbogaconych koncentratami aromatów z ziół na kinetykę procesu odwadniania osmotycznego i dosuszania różnymi metodami.}, title={Wpływ właściwości fizyko-chemicznych roztworów osmotycznych na proces odwadniania surowców roślinnych i jakość suszu}, type={rozprawa doktorska}, keywords={odwadnianie osmotyczne, suszenie, filtracja, właściwości fizyczne, zagęszczony sok}, }