@misc{Majewska-Pinda_Alina_Pełny_2019, author={Majewska-Pinda Alina}, contributor={Kinal, Stefania. Promotor and Szołtysik, Marek. Promotor pomocniczy}, year={2019}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu}, description={W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej}, language={pol}, abstract={Celem rozprawy była ocena składu chemicznego sypkich i granulowanych DDGS pochodzących z różnych zbóż lub o różnej dacie produkcji, z których wybrane stosowano jako substytut białka poekstrakcyjnej śruty rzepakowej w mieszankach treściwych dla rosnących koźląt i kóz w laktacji i określano ich wpływ na wskaźniki produkcyjne kóz i koźląt, skład, jakość oraz przydatność technologiczną mleka w produkcji serów.}, title={Pełny suszony wywar kukurydziany (DDGS), jako krajowe źródło białka w mieszankach treściwych dla kóz mlecznych oraz jego wpływ na skład, jakość mleka oraz serów}, type={rozprawa doktorska}, keywords={suszone wywary zbożowe z substancją rozpuszczalną, DDGS, wartość pokarmowa, skład chemiczny, kozy mleczne, koźlęta rosnące, mleko kozie, kozie sery, dojrzewające sery typu holenderskiego}, }