Filters
  • Collections
  • File type
  • Date

Search for: [Abstrakt = "\[W książce omówiono najnowsze trendy w turystyce i w pracy przewodnickiej będące skutkiem, pandemii, która wpłynęła na ruch turystyczny i nastawienie przewodników do turystyki. Przedstawione w monografii zagadnienia uświadamiają, że pomimo trudności, jakie napotyka branża turystyczna w okresie postpandemicznym, można realizować wiele przedsięwzięć, na przykład doskonalić relacje z przedstawicielami władz miast, powiatów i regionów, a także rozwijać kontakty z naukowcami z całej Polski. W książce omówiono niezwykle różnorodne zagadnienia. Monografia zawiera trzy części\: I. Turystyka – aktualne trendy i nowe koncepcje, II. Wpływ postępu w zakresie wiedzy o żywieniu i żywności na turystykę, III. Wiedza o obiektach i trasach turystycznych, na które składają się rozdziały poświęcone między innymi takim obszarom tematycznym, jak\: gospodarka obiegu zamkniętego w sektorze turystyki, bushcraft jako nowy sposób na wypoczynek w polskich lasach, porty lotnicze jako obiekty turystyczne, trendy związane ze spożywaniem przekąsek, uwarunkowania i stan turystyki osób z niepełnosprawnościami w Polsce, saliny jako atrakcja turystyczna i źródło wiedzy o soli morskiej, tradycje kulinarne Dolnego Śląska, tradycyjne i innowacyjne dżemy w diecie turysty, wskazówki żywieniowe dla osób po przebytym COVID\-19, kościoły drewniane Sudetów, Nowa Huta jako atrakcja turystyczna, działalność Marianny Orańskiej i jej spadkobierców, poeci i pisarze regionu kaliskiego jako przykład do nowego podejścia do zwiedzania, niezwykłości przyrodnicze Madagaskaru, a także turystyczne walory barokowych kaplic we wrocławskiej katedrze.\] \(streszczenie autora\)"]

Number of results: 1

Items per page:

Lesiów, Tomasz. Redaktor

2022
książka

This page uses 'cookies'. More information